joi, 30 ianuarie 2014

Biscuitii Plasmon, cerealele Topfer si ce am mai mancat...

Am inceput sa ii dau biscuiti Sofiei cam pe la 7 luni, diversificarea am inceput-o, cu legume , la 6 luni ! Dupa ce am ajuns la fructe, adica la mar dimineata, am inceput sa ii caut biscuiti   respectiv cereale . Pediatru mi-a spus sa ii dau Nestle cereale, am luat in prima faza ( pe cele care se fac cu apa ) Sofia papand inca san, m-am gandit ca nu are rost sa ii dau lapte praf ca sa ii pot da cereale, bine ca exista cele care se fac cu apa! Nu am fost compatibila cu aceste cereale, nu stiu de ce, adica stiu de ce...am gasit altele ( si la recomandarea mamicii Oana ) am trecut pe Topfer- sunt bio, se fac cu apa si mi se par mult mai ok!
Despre biscuitii plasmon pot spune doar ca, Sofia ii iubeste! I-am cumparat granulati ca sa ii fac cu mar si intregi sa ii dau sa roada, ea tot ce atinge baga si in gura , nu si acesti biscuiti, pe ei ii sfarama cu degetele si ii arunca dupa pat ! Noroc ca se dizolva si acestia la fel ca cei granulati, deci ii voi folosi in piureuri! Cand a avut rosu in gat i-am dat zeama de legume cu biscuite dizolvat in biberon si a papat!


Eu ii iau de la salofarm, unde i-am gasit cu 33 ron cutia, insa am vazut pe .farmaciatei.ro mai ieftini !


Despre ce a mai papat Sofia, nu e foarte mult de scris, nu ii prea place sa pape mancare, am citit/auzit ca bebelusii care inca papa san fac nazuri la mancare, asa trebuie sa fie caci ea mananca putin!!!


Are 9 luni fara 6 zile si mananca : supa crema de legume (ardei,ceapa,broccoli,conopida,telina,pastranac,patrunjel,sfecla,rosii cherry,dovlecel si morcov) , ii place asa simpla sau cu putin ulei de masline, insa nu se poate doar cum vrea ea, asa ca din cand in cand adaugam carne de vita, galbenus, carne de pui sau cereale.A mancat si spanac cu galbenus, culmea i-a si placut!
Fructul preferat e marul, mai nou a descoperit mango si am observat ca ii place ! Perele nu ii plac foarte tare, dar din cand in cand mananca!Fructele( mar, mango,pere,gutui sau piersica) i le dau dimineata cu branza facuta in casa ( Napolact 3.5 % grasime si zeama de lamaie ) ori cu biscuiti. Seara, adica pe la 17-18 ii dau cereale/biscuiti cu iaurt (Napolact 3,5% grasime) in zilele bune mananca un iaurt intreg, ori compot in loc de iaurt. Compotul e facut de mine, e fara zahar, in borcanele mici, eu am de gutuie si mama i-a facut de piersica. Daca seara ii dau zeama dimineata ii fac fructele la blender :)
Cam acestea sunt noutatile!
A...stati asa,Sofia sta singura in picioare si merge pe langa pat , deschide sertare, trage de tot ce prinde, si merge de-a busilea prin toata casa ( cu viteza ) ! 

P.S. Ce e in farfurie, ii dau la blender, mai putin ceapa si rosia, ii pun zeama si mananca jumatate :)
Va pupam!
Sanatate!
                                                                                       

luni, 20 ianuarie 2014

Ajuta-l pe DAVID!

Stiu, sunt multe cazuri, multi copii care sufera, prea multi !!! Am gasit aceasta postare pe facebook si am deschis pagina sa vad poze, insa am citit o poveste, o poveste scrisa frumos dar cu prea multa durere si multa suferinta! Va rog sa ajutati macar cu un share poate reuseste acest ingeras sa mearga si sa ii daruiasca flori mamei lui de 8 Martie, tinandu-le in manutele alea mici , manute care nu pot deocamdata sa tina nimic !
AICI GASITI POVESTEA!

Si Sofia a primit 6 la nastere pentru ca nu a respirat din prima si nu va imaginati ce rau este si cat ne-am bucurat cand a inceput sa tina jucarii in mana , sa se rostogoleasca, sa faca pasi si sa spuna mama si tata!
Toti ingerasii au nevoie de noi!


Va pupam!
Sanatate!

duminică, 19 ianuarie 2014

Coccolino si jucariile Sofiei

De curand m-am inscris intr-o campanie foarte draguta, realizata de buzzstore , din fericire am fost si acceptata si uite asa am primit pentru testare doua balsamuri de rufe Coccolino si cadou ursuletul cel drag. Miros foarte bine amandoua, insa eu si ursuletii Sofiei avem un preferat , cel de orhidee, respectiv sticluta mov!!!Si cel roz miroase bine , insa este un miros mai dulce, pentru cei care prefera astfel de parfum.
Pana acum, nu am spalat cu balsam hainutele fetitei, le spal separat, la 60 de grade si le calc!Am incercat, balsamul pe paturica ei mov, cea din imagine, pe prosopele, pe hainutele groase, care au devenit si mai pufoase si bineinteles pe jucarii. L-am spalat si pe Coccolino tot cu Coccolino, evident.

 Ma declar multumita de miros,persistenta si ma bucur tare ca Sofia nu s-a iritat de la el!
Este un balsam pe care il voi cumpara, si am si vazut o ofera la Penny !
Asa ca, multumesc BuzzStore si sper sa mai colaboram!





Va pupam!
Sanatate!

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Febra si rosu in gat, doua chestii de groaza pentru mine!

Nu stiu de unde, cum si de ce , Sofia a facut rosu in gat. Am fost cu ea la pediatru , pentru ca facuse febra 38.5 rectal, si ne-a spus ca e putin rosu in gat, ne-a prescris totusi o reteta cu Augumentin 475, asta pentru inflamatie, iar pentru febra, paracetamol 125 supozitoare, nurofen sirop pentru copii si daca sare febra de 39 si au trecut 2 ore de la ultimul paracetamol/nurofen sa ii dau jumatate de supozitor de novocalmin 300 mg.
Am fost nevoiti sa ii dam si Novocalmin, insa dupa cateva minute l-a scos, i-am dat nurofen sirop in loc!
A doua zi am fost la un alt medic  ( la recomandarea  mamicii Ramona :* ) , acesta a constatat ca rosul in gat se agravase, avea febra 38.2 - asta dupa 2 ore de la nurofen-. Mi-a recomandat sa merg in continuare cu Augumentin ( ii dadusem deja o prima doza de 1.5 ml pentru ca am vazut ca e din ce in ce mai rau ) cu toate ca a precizat ca nu ar fi pornit cu acesta ci cu ceva mai slab si poate homeopat, doamna doctor fiind pediatru homeopat. Asta este, am pornit asa, astazi deja e a 4 zi si nu a mai facut febra nici la 4 nici la 6 ore dupa administrare si ne apropiem de 8 ore cand cred ca o sa fiu nevoita sa ii mai dau ceva, vorbesc strict de antitermice!
In lupta noastra pentru a scadea febra am avut surpriza,neplacuta, ca Sofia sa aiba temperatura 34.6 , am crezut ca s-a stricat termometru, dar nu era asa. Toata treaba asta a pornit de la ora 00:00 cand i-am dat nurofen, la 4 trebuia sa ii punem supozitor daca tot avea febra, obosita fiind ( cred ca sufar de oboseala cronica de acum   ) nu am pus alarma bine la telefon, la 4.45 s-a trezit Sofia , statea in fund si plangea intre noi, am luat-o in brate si era bocna ...i-am pus pantalonasi si sosetute, un ilicut de mohair, a inceput sotul sa se plimbe cu ea prin casa, in 10 minute avea 36 axial ...DOAMNE este de groaza treaba asta!!!Nu i-am mai dat nimic pana la 9:30 cand a facut iar febra...Of, cred ca am scris foarte amestecat, o sa scriu cateva chestii si pe scurt,  ca nu este timp sa lecturezi cad copilul are febra 34.6 sau 39.6!
Schemele de la doctori:

T<38.5 - nurofen sirop
T>38.5 - paracetamol 125 supozitor
T>39    - jumatate supozitor novocalmin

Si la intervalul de administrare, un dr. mi-a spus din 8 in 8 ore alternez, dar avand totusi grija la temperatura, altul mi-a zis, la fiecare 4 ore trebuie sa ii dai ceva, astfel la 8 ore vine randul nurofenului/paracetamolului!

Sofia este deja terorizata saraca de pipetele alea  de la siropuri, cred ca prefera mititica supozitoarele!Nu suporta nici termometrul, cine l-ar suporta?! As fi vrut sa ii iau un termometru pentru frunte, insa medicii mi-au recomandat sa raman la cel pentru poponet pentru ca este cel mai sigur!Se gaseste in farmacii termometru care citeste in 10 secunde, am si unul care citeste intr-un minut si imi venea sa il arunc cand o vedeam cat sufera!
Va dati seama ca in conditiile date, Sofia nu mananca, norocul meu este ca inca ii dau san si vede sigur ca nu e altceva. Astazi a dat Domnul Dumnezeu sa gasesc tetine 6+ de la Tomme Tippee si am reusit sa ii dau 100 ml zeama de supa ( patrunjel, pastarnac,dovlecel,ceapa,ardei,morcov) amestecata cu un biscuite Plasmon.
Ii mai dau si 5 picaturi de Vitamina C, pe care pana acum o lua direct, acum i-o pun in apa si ii dau biberonul si se stramba pana bea de numa numa. E un chin sa ii dau D3-ul si fierul :( .Plus de toate ii dau si Linex Baby pentru flora intestinala!
Sper sa treaca cat mai repede!!!
Mamici, va rog sa aveti in casa:
Nurofen Sirop - e valabil 6 luni de la deschidere.
Novocalmin 300
Paracetamol 125 supozitoare
Smecta - pot face diaree de la atatea siropuri, are gaze mititica!!!
Linex baby- sa in dati in cazul in care administrati antibiotic!
Nu strica nici Augumentin 475 sa il aveti la indemana - daca nu este preparat tin mult- preparat tine 7 zile la frigider!

Sanatate multa!
P.S. Stati cu copilasii in casa sau mergeti in parc , daca e frumos, nu ii duceti in locuri aglomerate !!!





duminică, 12 ianuarie 2014

URTICARIE - ALERGIE

Sofiei i-au aparut aproximativ 12 bubite pe corp, in diverse locuri,am fost cu ea la pediatru crezand ca are varsat de vant. Nu a fost asa, slava Domnului, in schimb se pare ca a facut o alergie, nu imi dau seama de la ce pentru ca nici eu nici ea nu am mancat nimic nou, asistenta mi-a spus ca e posibil sa fie de la banana, cu toate ca i-am introdus bananele acum o luna, adica pe la 7 luni. Oricum, am renuntat la banane pentru moment. Mi-a dat doamna doctor o reteta si de data aceasta i-am luat medicamentele prescrise si i le-am si dat!Mi-a mai recomandat cand era mai mica, pe la 3 luni , Zyrtec . Aceste picaturi sunt recomandate de majoritatea medicilor(am intrebat pe Facebook in grupul "Mamici si burtici" unde sunt 399 membri) in caz de alergii, atat la adulti cat si la copii. Atunci am considerat ca este prea mica si am ales sa o dau cu Bepanthen pe cele 3 cosulete aparute pe manuta!
Acum pe reteta am avut:
Zyrtec - 3 picaturi de 2 ori pe zi , dimineata si seara.
Gluconat de calciu - 5 ml pe zi- flaconul avand 10 ml  restul de 5 ml il beau eu.
Mixtura antialergica - aceasta nu e pe reteta, am gasit-o intr-o farmacie care are laborator - e alba si mentolata, o dat cate putin - cu grija sa nu se atinga cu manuta !!!
Nu i-au mai aparut altele noi si cele existente sunt pe cale sa dispara, este bine!!!
ATENTIE!!!
Daca folositi Zyrtec (Prospectul aici ) sa stiti ca provoaca somnolenta si e posibil ca bebelusul sa nu mai fie atat de activ - nu este cazul Sofiei, pe care nimeni si nimic nu o oboseste si nu o convinge sa doarma!













Link-uri utile : www.sfatulmedicului.ro , www.sfatulmedicului.ro alergie


Va pupam!
Sanatate si o zi buna!!!

miercuri, 8 ianuarie 2014

Ma - ma si apoi ta-ta

Hello, dragile mele!!!!
Nu am mai scris, am fost plecata la parinti de sarbatori si am savurat timpul petrecut impreuna..revin cu vesti minunate, Sofia a spus "MAMA" pe 10 decembrie si "TATA" pe 27  decembrie !!! Am auzit superstitii cum ca urmatorul bebe va fi tot fetita, pentru ca a zis mama...uite sa astept sa vad daca va fi asa si am sa va comunic la momentul potrivit ! Deocamdata Sofia imi ocupa 100% din timp asa ca nu am timp sa ma gandesc la alt bebe!
Dintisori nu avem...ii asteptam!
Se ridica in picioare pe langa pat, singurica si sta in picioare, merge daca o tii de mana !
Sunt foarte multumita de evolutia ei !
Va pupam si va dorim un an plin de bucurii!!!