sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Febra si rosu in gat, doua chestii de groaza pentru mine!

Nu stiu de unde, cum si de ce , Sofia a facut rosu in gat. Am fost cu ea la pediatru , pentru ca facuse febra 38.5 rectal, si ne-a spus ca e putin rosu in gat, ne-a prescris totusi o reteta cu Augumentin 475, asta pentru inflamatie, iar pentru febra, paracetamol 125 supozitoare, nurofen sirop pentru copii si daca sare febra de 39 si au trecut 2 ore de la ultimul paracetamol/nurofen sa ii dau jumatate de supozitor de novocalmin 300 mg.
Am fost nevoiti sa ii dam si Novocalmin, insa dupa cateva minute l-a scos, i-am dat nurofen sirop in loc!
A doua zi am fost la un alt medic  ( la recomandarea  mamicii Ramona :* ) , acesta a constatat ca rosul in gat se agravase, avea febra 38.2 - asta dupa 2 ore de la nurofen-. Mi-a recomandat sa merg in continuare cu Augumentin ( ii dadusem deja o prima doza de 1.5 ml pentru ca am vazut ca e din ce in ce mai rau ) cu toate ca a precizat ca nu ar fi pornit cu acesta ci cu ceva mai slab si poate homeopat, doamna doctor fiind pediatru homeopat. Asta este, am pornit asa, astazi deja e a 4 zi si nu a mai facut febra nici la 4 nici la 6 ore dupa administrare si ne apropiem de 8 ore cand cred ca o sa fiu nevoita sa ii mai dau ceva, vorbesc strict de antitermice!
In lupta noastra pentru a scadea febra am avut surpriza,neplacuta, ca Sofia sa aiba temperatura 34.6 , am crezut ca s-a stricat termometru, dar nu era asa. Toata treaba asta a pornit de la ora 00:00 cand i-am dat nurofen, la 4 trebuia sa ii punem supozitor daca tot avea febra, obosita fiind ( cred ca sufar de oboseala cronica de acum   ) nu am pus alarma bine la telefon, la 4.45 s-a trezit Sofia , statea in fund si plangea intre noi, am luat-o in brate si era bocna ...i-am pus pantalonasi si sosetute, un ilicut de mohair, a inceput sotul sa se plimbe cu ea prin casa, in 10 minute avea 36 axial ...DOAMNE este de groaza treaba asta!!!Nu i-am mai dat nimic pana la 9:30 cand a facut iar febra...Of, cred ca am scris foarte amestecat, o sa scriu cateva chestii si pe scurt,  ca nu este timp sa lecturezi cad copilul are febra 34.6 sau 39.6!
Schemele de la doctori:

T<38.5 - nurofen sirop
T>38.5 - paracetamol 125 supozitor
T>39    - jumatate supozitor novocalmin

Si la intervalul de administrare, un dr. mi-a spus din 8 in 8 ore alternez, dar avand totusi grija la temperatura, altul mi-a zis, la fiecare 4 ore trebuie sa ii dai ceva, astfel la 8 ore vine randul nurofenului/paracetamolului!

Sofia este deja terorizata saraca de pipetele alea  de la siropuri, cred ca prefera mititica supozitoarele!Nu suporta nici termometrul, cine l-ar suporta?! As fi vrut sa ii iau un termometru pentru frunte, insa medicii mi-au recomandat sa raman la cel pentru poponet pentru ca este cel mai sigur!Se gaseste in farmacii termometru care citeste in 10 secunde, am si unul care citeste intr-un minut si imi venea sa il arunc cand o vedeam cat sufera!
Va dati seama ca in conditiile date, Sofia nu mananca, norocul meu este ca inca ii dau san si vede sigur ca nu e altceva. Astazi a dat Domnul Dumnezeu sa gasesc tetine 6+ de la Tomme Tippee si am reusit sa ii dau 100 ml zeama de supa ( patrunjel, pastarnac,dovlecel,ceapa,ardei,morcov) amestecata cu un biscuite Plasmon.
Ii mai dau si 5 picaturi de Vitamina C, pe care pana acum o lua direct, acum i-o pun in apa si ii dau biberonul si se stramba pana bea de numa numa. E un chin sa ii dau D3-ul si fierul :( .Plus de toate ii dau si Linex Baby pentru flora intestinala!
Sper sa treaca cat mai repede!!!
Mamici, va rog sa aveti in casa:
Nurofen Sirop - e valabil 6 luni de la deschidere.
Novocalmin 300
Paracetamol 125 supozitoare
Smecta - pot face diaree de la atatea siropuri, are gaze mititica!!!
Linex baby- sa in dati in cazul in care administrati antibiotic!
Nu strica nici Augumentin 475 sa il aveti la indemana - daca nu este preparat tin mult- preparat tine 7 zile la frigider!

Sanatate multa!
P.S. Stati cu copilasii in casa sau mergeti in parc , daca e frumos, nu ii duceti in locuri aglomerate !!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu