vineri, 27 septembrie 2013

Bepanthen...e bun la toate!

Dupa cum am scris si in postarea "TRUSA DE URGENTA" folosim Bephanten, Sofia este foarte ok cu el, o dau la fiecare schimbare de scutec!Am descoperit ca este bun si pentru iritatiile noastre, a "oamenilor mari" aveti AICI detalii, Alina a scris foarte bine si in detaliu !Iar aici aveti  Prospectul !

Pentru mamici, cele care aveti probleme cu bebelusii , pe site-ul Bepanthen aveti raspunsul la cele mai frecvente intrebari in legatura cu ERITEMUL FESIER !
Spor la citit!



P.S.  Exista si SUDOCREM  am o matusa si o verisoara care folosesc aceasta crema pentru pielea lor foarte sensibila!

joi, 26 septembrie 2013

BeautyBarometer: Gama Me & Mom de la Cosmetic Plant - CONCURS

BeautyBarometer: Gama Me & Mom de la Cosmetic Plant - CONCURS: Cosmetic Plant , un brand romanesc de cosmetice care aduce inovatie si produse de mare calitate, are un atu in plus fata de celelalte ...

luni, 23 septembrie 2013

TRUSA DE URGENTA

 Cand ne-am externat mi-au dat de la maternitate o foaie pe care erau trecute "SFATURI PENTRU ACASA".
Am sa scriu ce am folosit noi, pentru colici Infacol ( da cu 15 min inainte de alaptare)si Plantexan (un ceiut de fenicul pe care i l-am dat cu biberonul ), nu am folosit Baby Drink deoarece are zahar!!!
Buricul l-am sters cu spirt( a cazut la 10 zile) si am continuat sa tamponam cu spirt dupa baita si cateva zile i-am pus si BANEOCIN pudra pentru a absorbi umiditatea.
Pentru nasuc am folosit ser fiziologic si "Batista bebelusului" ( daca va faceti card la Sensiblue o gasiti la 30-40 de lei).Pentru iritatii am folosit si folosim apa termala.
Am sa va scriu exact ce am in dulapiorul Sofiei :
  1. .Paracetamol 125 supozitoare - se dau daca are febra 38.5 intrarectal - noi am cumparat acum ( la 4 luni) NUROFEN pentru copii cu aroma de portocale - nu luati cu zmeura pentru ca e posibil sa fie alergic bebelusul.
  2.  Smecta - pentru scaune moi.
  3. Supozitoare cu glicerina pentru copii - pentru constipatie.
  4.  Linex Baby - pentru colici si refacerea florei intestinale - daca bebelusul are scaune gelatinoase.
  5. Plantexan - pentru colici , gaze si calmare.
  6. Infacol- pentru colici .
  7. Baneocin  pudra.
  8. Vitamina D3 - se dau zilnic doua picaturi
  9. Bepanthen pentru fundulet - o dau la fiecare schimbare de scutec.
  10. Apa termala - acum am La Roche- Posay dar am avut si Vichy  si Avene.
  11. Sampon folosim de la Klorane (2 in 1) sampon si gel de dus.
  12. Ulei pentru masaj de la Topfer cu ulei de masline si jojoba
  13. Forfecuta de unghii - de la Nuk - speciala pentru copii.
  14. Ser fiziologic, betisoare de urechi cu opritori, batista bebelusului, comprese sterile, termometru.

Pe langa trusa ei am si eu :

  1. Garmastan - pentru sani ( se poate folosi Bepanthen) cel mai bine e sa nu aveti probleme- noi nu am avut si nu am folosit!
  2. Elevit - mai iau cate una cand sunt foarte obosita si slabita
  3. Galafor - am luat doar 3 pastilute in primele zile - sunt pentru lactatie!

P.S. Nu plecati la bunici, la mare sau  la munte fara tot ce ii trebuie bebelusului!!!

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Scaunul la bebelusi

Este un indicator foarte important care va ajuta sa intelegeti starea de sanatate a copilasului. Inainte sa nasc citisem multe carti despre bebelusi si automat ma documentasem si la acest capitol, insa cand am desfacut pentru prima data scutecul Sofiei m-am speriat. Totul era bine insa tot  omul cand se gandeste la "caca" alta imagine/consistenta ii apare in minte, ei bine nou nascutii fac caca verde, verde spre negru si in plus de asta fetitele mai au si anumite scurgeri insotite chiar de putin sange , neonatologul mi-a spus ca se cheama "prima menstra" ( este insotita si de umflarea sanilor - aveti aici un link cu detalii :organele genitale la bebelusi. In momentul in care incepe alaptarea bebelusul trebuie sa inceapa sa aiba scaunul galben culoarea galbenusului/mustarului.
La noi totul a fost in regula, "ca la carte" pot spune!Multumim lui Dumnezeu pentru asta!

Aveti aici un link foarte util si interesant : Scaunul la bebelusi

Sper sa va fie de folos !
P.S. Fiecare mama stie ce e mai bine pentru puiul ei!!!

vineri, 20 septembrie 2013

Nastere naturala cu emotii

Mi-am dorit sa nasc natural si asta s-a si intamplat, insa am fost foarte aproape de cezariana...sarcina mea a durat 41 de saptamani si 3 zile, aveam termenul maxim pe 25 aprilie si am nascut pe 5 mai, in ultima luna am fost la control din doua in doua saptamani, bebelina era ok , era asezata in pozitie de nastere,dar nu era pregatita.

De ce am vrut natural?
1.Pentru ca am avut o operatie de apenticita in uma careia am ramas cu dureri de cap groaznice, cu senzatie de greata si cu ameteli pentru ceva ani...am fost anesteziata total, a fost o senzatie urata tare cand mi-au bagat acul printre vertebre..brrr.
2. Pentru ca citisem tot felul de opinii, intrebasem o multime de mamici si toata lumea era PRO nastere naturla , cica ar fi mai buna pentru copil, realizeaza si el ca urmeaza sa se produca o schimbare si ca nu e luat ca "din oala" pe nepregatite!
3.Mi-a fost teama ca nu o sa ma refac repede sa pot sa am grija de Sofia, stau destul de departe de parinti, socrii,etc.
4.Mamicile care au nascut prin cezariana m-au sfatuit sa nasc natural daca am curaj si putere!
Si...am nascut natural, fara epidurala, a fost usor, sincer ...fusesem la control si medicul mi-a zis ca sa mai asteptam sa fac 42 saptamani ( asta era joi ), in mintea mea deja se instalase ziua de marti ca fiind cea in care imi cunosc fetita, nu vroiam sa risc sa se intample ceva cu ea si eram dispusa sa mi se provoace nasterea sau sa nasc prin cezariana. M-am apucat sambata, pe 4 mai, de facut putina ordine, putina mancare, na...a doua zi era Pastele si veneau parintii si socrii in vizita, la ora 16 fug repede la baie pentru ca am avut senzatia ca am facut pipi pe mine fara sa realizez...cazuse dopul ( care la mine nu a fost un dop in sine ci mai degraba un lichid mai gros), a inceput si cate o mica durere de burta, sotul si sora au sarit pe mine cu foi, ceas, pixuri...(in ultimele doua saptamani fiecare drum la baie era insotit de intrabarea: Nasti??? , sotul ma suna de la munca si imi spunea: Nastem si noi azi? TOATA LUMEA MA INTREBA DACA NASC).Am decis sa imi sun medicul care mi-a spus sa ma internez daca durerile se intensifica...nu am facut-o siii..la ora 20 ma suna el si imi spune sa ma duc sa ma internez, am si plecat...la 21:30 m-am internat, aveam o frica de spital de nu mai simteam nimic, aveam dilatatie 2 ..nimica toata ...pe la 22 am ajuns in sala de nasteri si au inceput durerile mai intense...s-a rupt si apa...mi-au facut si doua injectii si pe la 24 au venit suratele mai mari,mai dureroase si mai dese...la 3.40 am nascut , o fetita de 3400 gr, 53 cm care nu a respirat din prima si a primit nota 6...eram atat de ametita si atata de obosita incat sotul m-a mintit mult si bine ca a luat 8...Nasterea a fost usoara , vorbesc de durere, insa bebelina mea a traversat cu greu canalul de iesire...
A fost dusa la terapie intensiva dar nu a fost decat supravegheata atent si a stat la incubator insa respira singurica, plangea si ii era foame, o zi a stat la repaos si a doua zi i-am dat 10 ml de lapte cu seringa, pentru ca mai apoi sa ma mulg si sa ii dau 20-40 si 60 ml la masa( mergeam din 3 in 3 ore sa ma mulg si sa ii dau sa pape)In spital am stat 5 zile, nu am avut fetita langa mine, a fost destul de greu  dar foarte bine si pentru ea si pentru mine, ea a fost ingrijita corespunzator si eu mi-am revenit !
Am fost taiata - partea cea dureroasa din toata nasterea- nu taietura in sine nici cusatura ci usturimile pe care le aveam and mergeam la baie...insa le-am venit de hac cu betadina si apa calda.Mergeam si la spalaturi de doua ori pe zi dar era prea putin ...:)
P.S. Am o fetita de nota zece , are 4 luni si 15 zile , sta in fundulet, tipa, se joaca , zambeste este super sanatoasa si frumoasa!Papa doar san si este fericirea noastra!Asa ca nu va speriati de scorul APGAR...este o nota de moment! Nu o eticheta pentru copil!

Pupici pentru mamici, burtici si pitici!

Razboinica ...



Ai fost o razboinica

Potrivit testului in viata anterioara ai fost o razboinica dispusa sa faca orice pentru tinuturile in care s-a nascut. Ai mers in multe razboaie, ai luptat pentru dreptate si pentru poporul tau. Ai dat dovada de foarte multa incredere in propria persoana, de forta interioara si maturitate. Chiar si azi, in viata de zi cu zi esti o fire foarte puternica, sigura pe ea si dispusa sa mearga pana in panzele albe pentru a isi face dreptate atunci cand este cazul.


joi, 19 septembrie 2013

Vitaminele si sarcina

Pe parcursul sarcinii am fost sfatuita sa iau ELEVIT pentru ca aveam lipsa de fier... dupa analize medicul mi-a recomandat fiolele Tot'hema, continutul lor are un gust ciudat, de rugina , eu le luam cu Granini de portocale sau cu un pahar mare de apa!Trebuie sa va spalati pe dinti, si de 5 ori pe zi daca se poate, pentru ca se innegresc de la fier :) ACIDUL FOLIC - trebuie luat inainte de a ramane insarcinata si in primul trimestru de sarcina!Aveti aici un link cu detalii: http://www.copilul.ro/sarcina/sanatate-si-ingrijire/Acidul-folic-si-sarcina-a1913.html P.S.1. Nu neglijati ametelile si lipsa poftei de mancare in sarcina!!! P.S.2. Faceti analizele pe fiecare trimestru de sarcina!!! P.S.3. Daca aveti posibilitatea mergeti la o clinica si monitorizati sarcina lunar!!!